piątek, 21 lutego 2014

Zupa kapuściana odchudzająca

zupa kapusciana do diety kapuscianej


Nasza zupa kapuściana może doskonale służyć za model do podstawowego dania w diecie kapuścianej. Zmodyfikowałyśmy przepis na nudną i nienawistną dla wielu z was zupę w taki sposób, że jest ona teraz o wiele bardziej smakowita, nie tracąc nic ze swoich odchudzających i dietetycznych właściwości.

Składniki:

  1. 1 główka białej kapusty
  2. 4-5 sztuk cebuli, może być ze szczypiorkiem
  3. 1 seler naciowy
  4. 1 pietruszka
  5. 2 czerwone papryki
  6. 2 pomidory
  7. Przyprawy: pieprz, curry, oregano,czosnek, bazylia, listki laurowe,ziele angielskie, majeranek, papryka ostra, papryka ostra.
UWAGA: do zupy kapuścianej nie dodaje się soli - zatrzymuje wodę w organiźmie.

skladniki na zupe kapusciana

Kapustę poszatkować, cebule, pomidory oraz pietruszkę pokroić w plasterki. Seler naciowy pokroić w drobne cząstki, paprykę pokroić w paseczki.


Kapustę włożyć do garnka i zalać dużą ilością wody. Dodać cebulę, pietruszkę, seler naciowy oraz paprykę i zagotować. Po około 10 minutach dodać pomidory. Przyprawić do smaku nie dodając soli.

zupa kapusciana gotowanie

Gotować do miękkości. Podawać na gorąco. Zupa kapuściana ma tę właściwość, że im więcej jej się je tym więcej się chudnie. Nawet jesli nie macie w planach stosować całego tygodnia diety kapuścianej, możecie przez 2 dni jeść tylko naszą zupę, aby pozbyć się z organizmu niepotrzebnej wody.



Smacznego!

1 komentarz: