Potrawa, którą proponujemy to wyśmienity i smakowity pomysł na pełnowartościowy i zarazem dietetyczny obiad.
Składniki:
- 1 kg mięsa na gulasz, najlepiej wołowego lub drobiowego
- 2 cebule
- 6-8 sztuk pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 2 sztuki białej rzodkwi
- 1 łyżka jogurtu odtłuszczonego
- Makaron graham
- Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra
Mięso, warzywa oraz pieczarki umyć, osuszyć i pokroić.
Mięso podsmażyć na patelni bez tłuszczu (teflonowej lub grillowej).
Smażyć około 15 minut, po czym dodać cebulę i pieczarki.
Po kolejnych 15 minutach dodać paprykę i dusić gulasz na patelni aż papryka zmięknie.
W tym czasie przygotować surówkę.
Białą rzodkiew zetrzeć na grubych oczkach.
Do startej rzodkwi zetrzeć kawałek papryki.
Dodać sól, pieprz, mieloną paprykę, łyżkę jogurtu odtłuszczonego i wymieszać.
Ugotować makaron graham.
Podawać gulasz na gorąco z makaronem i obok surówką.
Smacznego!
Bardzo ładnie i gustownie podane, zdecydowanie widać, że autorka(autor?) przepisu bardzo się stara.
OdpowiedzUsuńjuż zrobiłam się glodna:)
OdpowiedzUsuńFajne makaronowe danie.Ja taki makaron kupiłam w Biedrze ale zresztą są wszędzie!
OdpowiedzUsuń