Wiosenna i kolorowa sałatka jajeczna na poprawienie humoru. Prosta w przygotowaniu, lekka i dietetyczna przywoła nową porę roku, nawet jeśli nie za oknem, to na pewno na waszym stole. Sałatka jajeczna może być apetyczną przystawką lub samodzielnym daniem. Zapraszamy!
Skłądniki:
- 4 jajka
- 1 pęczek rzodkiewki
- Szczypiorek (może być z cebulką) pół pęczka
- Łyżeczka musztardy
- 2 łyżki jogurtu odtłuszczonego
- Przyprawy: sól, pieprz i inne dowolne do smaku
Jajka umyć i ugotować na twardo.
Pokroić rzodkiewkę i szczypiorek.
Ugotowane jajka pokroić w ćwiartki i włożyć wraz z rzodkiewką i szczypiorkiem do miseczki sałatkowej.
Dodać musztardę, jogurt i przyprawy i delikatnie wymieszać.
Sałatka jajeczna najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz