piątek, 28 lutego 2014

Zabielana zupa kurkowa

zabielana zupa kurkowa


Proponujemy wam przepis na wyśmienitą zupę kurkową. Przygotowana według naszego dietetycznego kanonu, ale wcale przez to nie pozbawiona smaku zupa będzie interesującym pierwszym daniem, albo daniem samym w sobie. Jesteśmy pewne, że w niej zasmakujecie i będziecie często korzystać z tego przepisu.

Składniki:

  1. Kurki świeże bądź mrożone, ilość dowolna
  2. Kostka rosołowa warzywna
  3. 1 marchewka
  4. 1 seler naciowy
  5. Brokuły
  6. 1 cukinia
  7. 1 papryka
  8. 0,5 szklanki mleka odtłuszczonego
  9. Sól i pieprz do smaku
  10. Inne przyprawy według gustu

Grzyby oraz warzywa umyć i osuszyć. Następnie warzywa pokroić.

warzywa do zupy kurkowej

Kurki i pokrojone warzywa włożyć do garnka zalać wodą, posolić i zagotować. 

gotowanie zupy kurkowej


Po około 20 minutach gotowania zupę kurkową zabielić mlekiem rozcieńczonym w zimnej wodzie.

Zupę można posypać świeżym koperkiem lub pietruszką dla ładnego zapachu.
Podawać na gorąco.

zupa kurkowa podanie

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Jest piękna,kolorowa,apetyczna,Na pewno smaczna.Ewa

    OdpowiedzUsuń