niedziela, 9 lutego 2014

Skrzydełka z kurczaka w coli light



Lekkie i smakowite skrzydełka z kurczaka pieczone w coli light to prawdziwy rarytas. Przepis, który wam proponujemy pozwoli na wykreowanie fantazyjnego i dietetycznego obiadu.

Składniki:

  1. Skrzydełka z kurczaka (dowolna ilość)
  2. Butelka coli light do namoczenia
  3. Sos sojowy do posmarowania
  4. Przyprawy: grubo mielony pieprz czarny, sól, papryka
  5. Torebki do pieczenia

Skrzydełka opłukać i osuszyć. Posolić, posypać przyprawami i natrzeć sosem sojowym.


Tak przyprawione skrzydełka zalać colą light i odstawić na około 30 minut.


Następnie włożyć kurczaka do torebki do pieczenia, wlać około szklanki coli i zamknąć woreczek.


Do rozgrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika włożyć woreczek i piec około 30 minut, po czym otworzyć woreczek, posypać całość grubo zmielonym pieprzem i piec jeszcze 15 minut. Osoby odchudzające się będą musiały wyrzucić skórkę, ale aromat i tak zostaje.


Smacznego!

1 komentarz:

  1. kuszą mnie te skrzydełka i dzisiaj wypróbuję

    OdpowiedzUsuń