Składniki:
- 0,5 kg ugotowanych krewetek
- 0,5 kg małych kalamarów
- 1 filet z łososia
- 1 filet dowolnej ryby o białym mięsie
- 1 filet dowolnej ryby o różowym mięsie
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- Patyczki do szaszłyków
Krewetkom oderwać głowy i całość obrać z pancerza.
Kalamary oczyścić.
I pokroić w poprzek na małe pierścionki.
Filety rybne pokroić w kostkę.
Pparykę pokroić w niedługie paski.
Składniki nanizać na patyczek w wybranej kolejności, po czym kolejność dokładnie powtórzyć, aż do końca patyczka.
Gpotowe szaszłyki wyłożyć na pokrytą folią aluminiową brytfankę. Piec w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180 stopni przez okołoo 20 minut.
Podawać na gorąco.
Smacznego!
Są po prostu piękne,a przedostatnie zdjęcie nie pozwoli mi dzisiaj zasnąć.Autora prosimy o więcej przepisów.
OdpowiedzUsuńDziękujemy, przekażemy:)
OdpowiedzUsuń