piątek, 7 lutego 2014

Szaszłyki z owocami morza



Przepis na lekką i wykwintną kolacyjkę we dwoje. Owoce morza są jak wiadomo dietetyczne i bardzo zdrowe dla organizmu, mozna je jeść do woli w każdej diecie.

Składniki:
  1. 0,5 kg ugotowanych krewetek
  2. 0,5 kg małych kalamarów
  3. 1 filet z łososia
  4. 1 filet dowolnej ryby o białym mięsie
  5. 1 filet dowolnej ryby o różowym mięsie
  6. 1 papryka czerwona
  7. 1 papryka zielona
  8. Patyczki do szaszłyków

Krewetkom oderwać głowy i całość obrać z pancerza.


Kalamary oczyścić.


I pokroić w poprzek na małe pierścionki.


Filety rybne pokroić w kostkę.


Pparykę pokroić w niedługie paski.


Składniki nanizać na patyczek w wybranej kolejności, po czym kolejność dokładnie powtórzyć, aż do końca patyczka.


Gpotowe szaszłyki wyłożyć na pokrytą folią aluminiową brytfankę. Piec w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180 stopni przez okołoo 20 minut.

Podawać na gorąco.


Smacznego!

2 komentarze:

  1. Są po prostu piękne,a przedostatnie zdjęcie nie pozwoli mi dzisiaj zasnąć.Autora prosimy o więcej przepisów.

    OdpowiedzUsuń