sobota, 15 lutego 2014

Tosty - przekąska do pracy i nie tylko

przepis na tosty dietetyczne


Przepis na super dietetyczne tosty, które można traktować jako śniadanie, kolację lub delikatną przekąskę w momencie, gdy dopadnie was głód. Nasze tosty nie mszczą się niepotrzebnymi centymetrami w talii, niezależnie od faktu, że są bardzo smakowite i sycące.

Składniki:

  1. 2 łyżki otręb owsianych
  2. 1 łyżka otręb pszennych
  3. 1 jajko
  4. Szczypta proszku do pieczenia
  5. Ketchup
  6. Jogurt naturalny odtłuszczony
  7. Sól, pieprz, dowolne przyprawy do smaku
  8. Toster
robienie tostow dietetycznych

Otręby wymieszać ze sobą, zalać wodą i odstawić na 15 minut, aby napuchły. Odlać pozostałą wodę, dodać jajko i jogurt i wymieszać, po czym dodać przyprawy i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Tak powstałe ciasto wlać do opiekacza.


Piec krótką chwilę, po czym odwrócić na drugą stronę i piec taką samą ilość czasu. Gotowe tosty odłożyć na talerz.


Tosty świetnie smakują i doskonale zastępują pieczywo. Można podawać je jako podstawę do eleganckich kanapeczek, czy jako dodatek do zup i mięs.

jak podawac tosty dietetyczne

Smacznego!


5 komentarzy:

  1. ooo genialny pomysł na wykorzystanie opiekacza-super zaraz testuje.....

    OdpowiedzUsuń
  2. testuj i opowiedz jak wyszły :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A co z jogurtem ??

    OdpowiedzUsuń
  4. a mozna do tego sobie zchrupac maestrro jakies? bo tak sie zastanawiam z czym mozna to zjesc bo z szynka kani jadlem ostatnio i mega pasuje jedno do drugiego :D dzieki za przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. OTRĘB??? no jaja jakieś...Może otrąb???

    OdpowiedzUsuń