Przepis na super dietetyczne tosty, które można traktować jako śniadanie, kolację lub delikatną przekąskę w momencie, gdy dopadnie was głód. Nasze tosty nie mszczą się niepotrzebnymi centymetrami w talii, niezależnie od faktu, że są bardzo smakowite i sycące.
Składniki:
- 2 łyżki otręb owsianych
- 1 łyżka otręb pszennych
- 1 jajko
- Szczypta proszku do pieczenia
- Ketchup
- Jogurt naturalny odtłuszczony
- Sól, pieprz, dowolne przyprawy do smaku
- Toster
Otręby wymieszać ze sobą, zalać wodą i odstawić na 15 minut, aby napuchły. Odlać pozostałą wodę, dodać jajko i jogurt i wymieszać, po czym dodać przyprawy i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Tak powstałe ciasto wlać do opiekacza.
Piec krótką chwilę, po czym odwrócić na drugą stronę i piec taką samą ilość czasu. Gotowe tosty odłożyć na talerz.
Tosty świetnie smakują i doskonale zastępują pieczywo. Można podawać je jako podstawę do eleganckich kanapeczek, czy jako dodatek do zup i mięs.
Smacznego!
ooo genialny pomysł na wykorzystanie opiekacza-super zaraz testuje.....
OdpowiedzUsuńtestuj i opowiedz jak wyszły :)
OdpowiedzUsuńA co z jogurtem ??
OdpowiedzUsuńa mozna do tego sobie zchrupac maestrro jakies? bo tak sie zastanawiam z czym mozna to zjesc bo z szynka kani jadlem ostatnio i mega pasuje jedno do drugiego :D dzieki za przepis ;)
OdpowiedzUsuńOTRĘB??? no jaja jakieś...Może otrąb???
OdpowiedzUsuń