środa, 5 lutego 2014

Brukselka w sosie pomidorowo-czosnkowym



Przepis na łatwe, lekkie i smakowite danie. Brukselka w sosie może być doskonałą przystawką lub oryginalnym daniem głównym. Przygotowanie jej wymaga tylko niewielkich zdolności kulinarnych.

Składniki:

  1. 0,5 kg brukselki
  2. Przecier pomidorowy lub pomidory z puszki
  3. 2 ząbki czosnku
  4. Sól i pieprz do smaku
  5. Ćwiartki cytryny do przybrania

Brukselkę oczyścić, zalać lekko osoloną wodą i gotować do miękkości. Odlać resztkę wody, wlać przecier pomidorowy lub pomidory z puszki i posolić. Następnie dodać pieprz i przeciśnięty przez praskę lub bardzo drobno pokrojony czosnek. Całość podgotować do ulubionej konsystencji i dodać dowolne przyprawy do smaku.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz