Bigos raczej nie kojarzy się jako danie dietetyczne, ale nasz jest inny. Zmodyfikowałyśmy dla was to tradycyjne danie, w taki sposób, że nie zaszkodzi ono żadnej diecie. Zapraszamy!
Składniki:
- 1 kg kapusty kiszonej
- 2 piersi z kurczaka
- 0.5 kg chudej wołowiny
- Garść grzybów (według gustu)
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- Przyprawy: pieprz, sól, pieprz ziarnisty, papryka, ziele angielskie, listek bobkowy
Mięso pokroić w kostkę.
Kapustę wypłukać i włożyć do garnka. Dodać pokrojone w kostkę mięso oraz grzyby i przyprawić do smaku.
Zalać wodą i gotować około godziny na wolnym ogniu. Po godzinie dodać przecier pomidorowy i gotować jeszcze 10 minut.
Podawać na gorąco.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz