sobota, 8 lutego 2014

Lekki bigosik



Bigos raczej nie kojarzy się jako danie dietetyczne, ale nasz jest inny. Zmodyfikowałyśmy dla was to tradycyjne danie, w taki sposób, że nie zaszkodzi ono żadnej diecie. Zapraszamy!

Składniki:

  1. 1 kg kapusty kiszonej
  2. 2 piersi z kurczaka
  3. 0.5 kg chudej wołowiny
  4. Garść grzybów (według gustu)
  5. 2 łyżki przecieru pomidorowego
  6. Przyprawy: pieprz, sól, pieprz ziarnisty, papryka, ziele angielskie, listek bobkowy

Mięso pokroić w kostkę.


Kapustę wypłukać i włożyć do garnka. Dodać pokrojone w kostkę mięso oraz grzyby i przyprawić do smaku.


Zalać wodą i gotować około godziny na wolnym ogniu. Po godzinie dodać przecier pomidorowy i gotować jeszcze 10 minut.


Podawać na gorąco.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz