piątek, 31 stycznia 2014

Dietetyczne szaszłyki mięsne



Prosty przepis na niebanalne szaszłyki mięsne to doskonały i smakowity pomysł na obiad lub kolację. Są bardzo proste w przygotowaniu, ale niezwykle smaczne.

Składniki:

  1. 1,8 kg chudego schabu
  2. 0,5 kg słoniny do przełożenia (po upieczeniu wyrzucić)
  3. 2 duże cebule lub kilka małych
  4. Przyprawy: sól, pieprz, papryka (mozna dodać dowolne według gustu)
  5. Patyczki do szaszłyków

Mięso i słoninę pokroić na niewielkie kawałki.


Nałożyć na patyczek naprzemiennie - kawałek mięsa i kawałek słoniny.


Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, wstawić szaszłyki i piec godzinę i 45 minut. Zamiast schabu można użyć mięsa drobiowego, wtedy czas pieczenia skraca się do godziny.

Podawać na gorąco.

Można podawać z szaszłykiem wegetariańskim.


Smacznego!

3 komentarze:

  1. Smaczne i robi się szybko.
    Gratulacje dla osoby robiącej je za estetykę!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękujemy serdecznie w imieniu Autorki przepisu i życzymy smacznego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam mięsko,jutro zrobię.Do obiadu ..dużo czasu.

    OdpowiedzUsuń