Prosty przepis na niebanalne szaszłyki mięsne to doskonały i smakowity pomysł na obiad lub kolację. Są bardzo proste w przygotowaniu, ale niezwykle smaczne.
Składniki:
- 1,8 kg chudego schabu
- 0,5 kg słoniny do przełożenia (po upieczeniu wyrzucić)
- 2 duże cebule lub kilka małych
- Przyprawy: sól, pieprz, papryka (mozna dodać dowolne według gustu)
- Patyczki do szaszłyków
Mięso i słoninę pokroić na niewielkie kawałki.
Nałożyć na patyczek naprzemiennie - kawałek mięsa i kawałek słoniny.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, wstawić szaszłyki i piec godzinę i 45 minut. Zamiast schabu można użyć mięsa drobiowego, wtedy czas pieczenia skraca się do godziny.
Smaczne i robi się szybko.
OdpowiedzUsuńGratulacje dla osoby robiącej je za estetykę!
Dziękujemy serdecznie w imieniu Autorki przepisu i życzymy smacznego :)
OdpowiedzUsuńMam mięsko,jutro zrobię.Do obiadu ..dużo czasu.
OdpowiedzUsuń