Dorsz pieczony w przyprawach to propozycja na elegancki, niskokaloryczny i pełnowartościowy obiad. Wykonanie przepisu jest bardzo łatwe. Zapraszamy!
Składniki:
- 3 filety z dorsza
- 6 plasterków cytryny
- Przyprawy: sól, pieprz, bazylia, koperek
- 1 głowka sałaty
- 1 pomidor
- 1 papryka słodka
- 1 ogórek kiszony
- 1 cebula
- 3 łyżki jogurtu odtłuszczonego
- Folia aluminiowa
Filety z dorsza opłukać i osuszyć po czym posypać, solą, pieprzem, koperkiem i bazylią. Ułożyć na każdym filecie 2 plasterki cytryny.
Zawinąć tak przygotowane filety w folię aluminiową.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i wstawić filety. Piec 30 minut, po czym odwinąć folię i piec jeszcze 15 minut.
Podczas, gdy dorsz się piecze, zrobić sałatkę.
Warzywa drobno pokroić, włożyć do miseczki sałatkowej, przyprawić. Dodać 3 łyżki jogurtu odtłuszczonego i delikatnie wymieszać.
Sałatkę podawać razem z gotowymi filetami z dorsza.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz