wtorek, 21 stycznia 2014

Pikantna, zielona zupa z jajkiem


Lekka, radośnie zielona zupa stanie się na pewno częstym elementem waszej diety. Jej zalety to przede wszystkim łatwość w przygotowaniu i oryginalny, wyrazisty smak.

Oto składniki, które będą wam potrzebne:




  1. Brokuły
  2. Cukinia
  3. Cebulka
  4. Zielona papryka
  5. Biała kapusta
  6. Kilka pieczarek (jak ktoś lubi)
  7. Sól i pieprz do smaku
  8. Pikantna przyprawa węgierska lub chili
  9. Jajka (po jednym na osobę)

Warzywa umyć, oczyścić i pokroić. Ugotować do miękkości, doprawiając do smaku solą, pieprzem i chili. Ugotowaną włoszczyznę zmiksować. Podawać z pokrojonym na ćwiartki jajkiem. Gotowe danie ozdobić pietruszką.
Dla nie wegetarian: zupę można ugotować na piersi kurczaka, lub na kawałku chudej wołowinki.
Smacznego!







10 komentarzy:

  1. Idealny przepis na genialną zupę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Naprawdę bardzo zdrowa i co najważniejsze mało pracochłonna:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Polecam tę zupę osobom na diecie-ta zupa oczyszcza organizm z toksyn i odchudza.

    OdpowiedzUsuń
  4. Skoro tak zachwalacie to dzisiaj zrobię.

    OdpowiedzUsuń
  5. I dobra na kaca!

    OdpowiedzUsuń
  6. ten przepis przeważył szalę - zamówiłam w końcu blender :D

    OdpowiedzUsuń
  7. ooo mam na jutro pomysł na obiad-dziekuje :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Najsmaczniejsza zupka jaką jadłam.(mówię o zupie krem)

    OdpowiedzUsuń